Sirds uz perona 2017 – biļete līdz Sapnim

tukumniekiem

8.septembra saulrieta laikā

pie unikalā objekta “Tilts uz Nekurieni”

sākums 19.30

 

Jau septīto gadu pēc kārtas notiks visdemokrātiskākā Dzejas dienu akcija jaunajiem&radošajiem&romantiskajiem “Sirds uz perona”. Tā aizsākās tieši Tukumā, un katru rudeni vieno simtiem cilvēku, kas vienlaikus lasa savu mīļāko dzeju… dzelzceļa stacijās Latvijā un pasaulē.

Šogad, tuvojoties Latvijas simtgadei,  “peronisti” pulcēsies  uz vairs neeksistējošām un sen aizaugušām dzelzceļa līnijām. Arī Tukumā ir ex dzelzceļi. Saulrieta dzeju lasīsim unikālā vietā – pie tā arī neuzbūvētā šaursliežu dzelzceļa Tukums-Kuldīga pieminekļa “Tilts uz Nekurieni” Irlavas pagastā.

Līdzi jāņem dzejas grāmata, planšete vai telefons, jo dzeju var atrast arī internetā. Uz perona droši drīkst dziedāt – arī dziesma taču ir dzeja! Vēl labāk, ja ģitāras vai cita instrumenta pavadījumā.

Katrs, kurš nolasīs vai nodziedās sev tīkamu dzejoli, saņems brīvbiļeti uz pieciem lieliskiem muzejiem Latvijā, tostarp uz Eizenšteina komunikāciju centru Ķeipenē – vienīgo dižajam kinorežisoram veltīto ekspozīciju pasaulē, no kurienes var nosūtīt atklātnes saviem ekrāna elkiem.

Izbraukšana ar Dzejas autobusu 19.00 no stacijas “Tukums 1”. Autobusu pazīsiet pēc afišas logā.