Sestdien noskaidrosies “Tukuma prozas fermentācijas” laureāti

27. novembrī, plkst. 14.00 Tukuma kultūras namā notiks konkursa “Tukuma prozas fermentācija” fināls, kurā savus darbus lasīs paši autori.
“Šā gada stāstu tēma “Zem sirds līnijas” bija provokatīvs izaicinājums autoriem,” saka konkursa organizatore, rakstniece Guna Roze. “Jo zem sirds līnijas atrodas gan pamatinstinkti, gan spēja valdīt pār emocijām, gan bailes un arī Zeme, tātad ekoloģijas tēma. Tomēr neparedzējām, ka autoru izdoma būs tik daudzveidīga! Konkursā piedalījās deviņu autoru darbi, un katrā ir atšķirīgs tēmas risinājums – daži pat pārsteidzoši oriģināli.”
Novada prozas konkurss notiek jau astoto gadu. Tajā vienmēr piedalās gan Latvijā jau zināmi autori, gan iesācēji, un nereti laureāti ir tieši debitanti. Šogad četri no deviņiem autoriem konkursā piedalās pirmoreiz.
Darbus vērtēja profesionāla žūrija: literatūrzinātnieces un literatūras kritiķes Bārbala Simsone un Jūlija Dibovska, Latvijas Rakstnieku savienības priekšsēdis Arno Judze un dzejnieks Raibīs.
Sestdien noskaidrosies, kuram darbam balvu piešķir paši autori, kuram – klausītāji, kas būs ieradušies uz pasākumu, un kurus trīs kā labākos atzīmējusi žūrija.
Par muzikālo noformējumu gādās mūzikas žurnālists, radio raidījumu vadītājs un dīdžejs Uldis Rudaks.
Uzreiz pēc laureātu apbalvošanas notiks Gvido Drages debijas prozas grāmatas “Karma–sūtra. Stāsti” atvēršanas svētki.
Ieeja brīva, uzrādot derīgu Covid sertifikātu.
Dress code – akzents ZEM, maska VIRS sirds līnijas 🙂