Iznācis Rolanda Bulas romāns “Fantoma lieta”

Ar prieku paziņojam, ka iznākusi Rolandas Bulas septītā grāmata – kriminālromāns “Fantoma lieta”

Grāmatas vāks

Intervija ar autori laikrakstā “Latvijas Avīze”

“Fantoma lieta” ir ceturtais detektīvromānu sērijā par izmeklētāju Asnāti Griezi un kriminālpolicijas inspektoru Juri Zvirbuli. Šoreiz viņi izmeklē krimināllietu par Bellas Lielezeras nāvi. Bella ir ieradusies dzimtenē no Parīzes, lai nokārtotu milzīgu pirkumu tik ikdienišķai sievietei kā viņa. Luksus viesnīcas kalponīte ir gatava nopirkt vienu no jaunās rindu mājas namiem…

Ja kāds it kā atpazīs vietu vai notikumu – ļoti iespējams, ka tā arī ir. Rindu mājas ideja nāca no Tukuma Lielās ielas galā esošajām, kaut kas no galvenās varones tēla aizņemts no kādas tukumnieces likteņa, daži policijas joki – tepat no Brīvības laukuma 19 (zināms kā policijas iecirknis) vai paziņu stāstīti.”

“Tālāk lai lasītājs lasa pats.” – saka autore. “Piebildīšu, ja kāds lasot it kā atpazīs vietu vai notikumu – ļoti iespējams, ka tā arī ir. Rindu mājas ideja nāca no Lielās ielas galā esošajām, kaut kas no galvenās varones tēla aizņemts no kādas tukumnieces likteņa, daži policijas joki – tepat no Brīvības laukuma 19 (zināms kā policijas iecirknis) vai paziņu stāstīti. Protams, sižets ir autores konstruēts, varoņi sintezēti, bet epizodes lielāko tiesu atvasinātas no reāliem gadījumiem.”