Veļu laika un patriotu mēneša maratons

– 27. oktobrī biedrībai “Tukuma Literātu apvienība” 11 gadi. Atzīmējām to ar radošu sarunu un drosmīgu plānu piesātinātām pusdienām kafejnīcā.

– Dzejniece un pedagoģe Baiba Talce 18. oktobrī dzejas darbnīcā tikās ar Jelgavas novada Sesavas skolas skolēniem.

Baiba Talce ar Sesavas skolēniem

– Tukumniece Sarma Upesleja 29. oktobrī viesojās pie lasītājiem Sēlijas pusē. Vispirms viņas dzeja un dziesmas skanēja Sēlpils Tautas namā, pievakarē – Staburagā. Sēlija ir S.Upeslejas bērnības un sapņu zeme.

– Rakstnieks Guntis Tālers īsā laikā paguvis piedalīties četros literāros pasākumos. Pirmais – sarunu cikla “Durvis” atklāšana Rīgas Centrālās bibliotēkas Iļģuciema filiālbibliotēkā 27. oktobrī. Jau drīz pēc tam – 31. oktobrī sekoja apgāda “Zvaigzne ABC” organizētais “Latviešu spoku stāstu vakars”, kur G.Tālers kopā ar literatūrzinātnieci Bārbalu Simsoni iepazīstināja interesentus ar latviešu rakstnieku sniegumu šausmu literatūras žanrā.

Apgāda “Zvaigzne ABC” organizētais “Latviešu spoku stāstu vakars”. No kreisās: Guntis Tālers, Valmieras Drāmas teātra aktieris Kārlis Dzintars Zahovskis, literatūrzinātniece un redaktore Bārbala Simsone un “Zvaigzne CAFE” namatēvs Niks Ivzāns
Bārbala Simsone iepazīstina ar Gunta Tālera jaunāko grāmatu “Nemierīgās dvēseles”

4. novembrī G.Tālers kāpa uz Latvijas Grāmatizdevēju asociācijas rīkoto “Rīgas Grāmatu svētku” skatuves Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, prezentējot sevi un savus darbus iepazīšanās sarunā “Rotaļas Stiksas dzelmē”. Bet 5.novembrī ceļš veda uz Džūkstes pasaku muzeju, lai piedalītos “Spoku stāstu vakarā”, ko organizēja folkloras pētnieks Guntis Pakalns.

– 1. novembrī Kandavas bibliotēkas Lasītāju klubiņā aizritēja tikšanās ar rakstnieci un tulkotāju Ingrīdu Zaķi.

Ingrīda Zaķe pēc tikšanās Kandavas Lasītāju klubā

Atskats un citi attēli te

– Pārsteidzošu uzaicinājumu saņēmusi Guna Roze. 18. novembrī ar priekšlasījumu par vēsturisko faktu un romānu “101. kilometrs” viņa piedalīsies akadēmiskās Konkordijas “Valdemārija” valsts svētku pasākumā, bet 24. novembrī plkst. 17.00 tiksies ar lasītājiem Saldus novada Zirņu pagasta bibliotēkā.

– Projekts “Tukuma prozas fermentācija” saņēma 100% atbalstu VKKF projektu konkursā. Un beidzot – konkursa 10-gadē – tam ir savs logo. Tā autore Lolita Kalniņa-Ozoliņa.