Zelta vērti krēsli

Krēslu parāde

Pagājušā gada decembrī “Tukuma Literātu apvienība” pēc gandrīz 60 darba gadiem beidzot tika pie savām telpām Tukumā, Tidaholmas ielā 3 (Audēju darbnīcas mājā) 2. stāvā.

12. janvārī jaunajās telpās rīkojām pirmo pasākumu – apvienojām sālsmaizi ar TLA tradicionālo iepriekšējā gada izvērtējuma pasākumu “Zelta svece”.

Diemžēl telpa nav bezizmēra, tāpēc nolēmām, ka aicināsim viesos tikai pašus tuvākos draugus un sadarbības partnerus – tos, ar kuriem sastrādājamies gandrīz ikdienā. Tādu izrādījās vairāki desmiti, un mūsu Guntim Tāleram radās loģisks jautājums: “Kur mēs viņus visus sēdināsim, ja mums ir tikai divi krēsli?” Tā dzima ideja viesiem pateikt priekšā vēlamo sālsmaizes dāvanu – krēslu ar dzīves pieredzi.

 

 

Atzīstamies, nebijām gaidījuši tādu radošumu no mūsu viesu puses! Tukuma literātiem tagad pilnīgi noteikti ir visdaudzveidīgākā krēslu kolekcija novadā.

Ja būtu jāpiešķir nominācijas dāvāto krēslu stāstiem, tad “Asprātīgākais” tiktu Tukuma novada Domes dāvāto krēslu trijotnei, “Sīkstākais” – Tukuma Tēlotājmākslas studijas dāvanai, bet “Viskulturālākais” – Tukuma pilsētas kultūras nama uzfrišinātajai “veco krēslu” rindai.

No sirds pateicamies arī mūsu fanei (kā viņa pati sevi dēvē) Irīnai Pumpurei par piedāvāto un paveikto roku darbu – jaunām “sēžamvietām” no pagraba pelējuma izglābtu krēslu komplektam.