Literātu dienu meistardarbnīcas

Pēc īsas atelpas un Lieldienu brīvdienām “Tukuma Literātu apvienības” dalībnieki ar jaunu sparu turpinās iecerētā pasākumu cikla īstenošanu.

Aprīļa vadmotīvs būs literārās meistardarbnīcas, – arī tās varētu uztvert kā autoru tikšanās ar lasītājiem, tomēr, atšķirībā no bibliotēku pasākumiem, būs sava specifika. Meistardarbnīcu vadītāji stāstīs par ļoti konkrētām lietām, daloties sava radošā darba pieredzē un sniedzot konkrētus padomus tiem, kas paši apsver iespēju darboties (vai jau darbojas) literārajā lauciņā.

Meistardarbnīcas – afiša

Rakstniece un žurnāliste Guna Roze vadīs divas meistardarbnīcas.

18. aprīļa nodarbības tēma  – “Manuskripts pie redaktora”. Guna dalīsies savā redaktores pieredzē, pastāstot, kas notiek ar dzejas manuskriptu, kad tas iesniegts redakcijā un sākas tā vētīšana un labošana. Un kāpēc šis ceļš ir ne tikai nepieciešams, bet pat ļoti svarīgs.

Savukārt 20. aprīļa nodarbības “Žurnālista rokasgrāmata” apmeklētāji varēs uzzināt interesantus faktus par mediju darba niansēm no paša žurnālista skatu punkta. Abās darbnīcās būs arī praktiskas nodarbības.

Arī Guntis Tālers ir uzņēmies divu meistardarbnīcu vadīšanu.

26. aprīļa nodarbībā “Ļaundaru atmaskošana” viņš dalīsies dažos amata noslēpumos, stāstot par detektīvromānu radīšanas principiem, kanoniem un vēl dažiem rakstniecības stiķiem.

Savukārt “horror” žanra cienītājiem paredzēta tikšanās “Zosāda” 28. aprīlī, kur rakstnieks atklās savu šausmu stāstu rakstīšanas pieredzi.

Kā īpaša dāvana būs arī meistardarbnīca ziedu un skaistuma cienītājiem – pazīstamais īrisu un gladiolu selekcionārs Laimonis Zaķis 25. aprīlī vadīs nodarbību “Puķudārzs kā dzeja”. 

Visas meistardarbnīcas ir bez maksas, tās notiks TLA telpās, Tukumā, Tidaholmas ielā 3, 2.stāvā un sāksies plkst. 17.00.

Pasākumu ciklu atbalsta Tukuma novada pašvaldība.